29. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ BİLETLERİ SATIŞTA!
28.AUFF
Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla gerçekleştirilecek 29. Ankara Uluslararası Film Festivali, bu yıl 19-29 Nisan tarihlerinde heyecan verici bir programla sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.
“Ulusal Uzun Film Yarışması"nda Türkiye Sinemasının usta yönetmenleri Onur Ünlü, Tayfun Pireselimoğlu ve Ümit Ünal'ın yeni filmleri birlikte yarışacak. Sundance Film festivalinde “En İyi Film” ödülü alan Kelebekler, Berlinale Generation 14plus bölümünde yarışan Güvercin ve Berlinale Forum bölümünde dünya prömiyerini yapan Tuzdan Kaide gibi genç ve başarılı sinemacıların filmleri de yarışmada yer alacak.
“Ulusal Uzun Film Yarışması"nda Türkiye Sinemasının usta yönetmenleri Onur Ünlü, Tayfun Pireselimoğlu ve Ümit Ünal'ın yeni filmleri birlikte yarışacak. Sundance Film festivalinde “En İyi Film” ödülü alan Kelebekler, Berlinale Generation 14plus bölümünde yarışan Güvercin ve Berlinale Forum bölümünde dünya prömiyerini yapan Tuzdan Kaide gibi genç ve başarılı sinemacıların filmleri de yarışmada yer alacak.
Uluslararası festivallerden en yeni filmler, özel ilk gösterimler ve usta yönetmenlerin filmleri 29. Ankara Uluslararası Film Festivalinde!
Festivalin dünya sinemanın dikkat çekici filmlerinin bir araya getirildiği zengin bir izlencesi var. Usta yönetmenlerin yeni filmlerinden, genç yönetmenlerin yenilikçi filmlerine, sinemanın kült eserlerinden, uluslararası festivallerde dikkatleri çeken en özgün yapımlara, dünya sinemasından özel bir seçki geniş kitlelere sesleniyor.
“Dünya Sineması” seçkisi bu yıl; çektiği filmlerle usta yönetmenlere ilham veren ödüllü Japon yönetmen Mizoguchi filmlerinin yer aldığı Retrospektif: Kenji Mizoguchi, aramızdan ayrılan sanatçılara özel yapılan seçki Anısına, 1968’in 50. yılına atfen oluşturulan Her Daim Genç: 68 Sineması, ödüllü ve festivallerde yarışan Avrupa komedilerinin yer aldığı Komik-i Kıta Avrupa, Berlinale, Viennale, Toronto ve Cannes ödüllü yönetmenlerin filmlerinin yer aldığı Aktarmasız Avustralya, Rotterdam, Cannes ve Berlinale ödüllü filmleriyle Uzak Köşeler, Locarno, Tribeca, Toronto, Sundance ve Cannes festivallerinde gösterilmiş özel filmlerin yer aldığı Dünya Festivallerinden, Berlinale filmlerinden seçkilerden oluşan Berlin Ekspresi ve Konumuz Sinema bölümlerinden oluşuyor.
YILIN EN İYİ ULUSAL FİLMLERİ SEÇİLECEK!
Festival kapsamında düzenlenen "Ulusal Uzun Film Yarışması"nda yönetmen Barış Pirhasan’ın başkanlığında, oyuncu Songül Öden, oyuncu Güven Kıraç, yazar Şebnem İşigüzel ve görüntü yönetmeni Meryem Yavuz’dan oluşan seçici kurul, filmleri seyircilerle birlikte izleyip değerlendirilecek.
Yarışacak ulusal uzun filmler şunlar:
1- Bekçi / Durmuş Akbulut
Anton Çehov’un ince mizahı ve Giovanni Papini’nin fantastik karakterlerini birleştiren barok bir masal olan film, bir kasaba mezarlığında gece bekçiliği yapan Salih’in hikayesini anlatıyor.
2- Güvercin / Banu Sıvacı
Berlinale Generation 14plus bölümünde de yarışan film, Adana'nın bir kenar mahallesinde, abisi ve ablasıyla birlikte yasayan ve beslediği güvercinlerle özel bir bağ kuran Yusuf’un çalışma hayatı ve mahallesinin gerçekleriyle yüzleşmesini anlatıyor.
3- Halef / Murat Düzgünoğlu
Filmde beynindeki tümör nedeniyle epilepsi krizleri geçiren Mahir, uzun yıllar önce ölmüş olan ağabeyi olduğunu ve yeniden dünyaya geldiğini iddia eden Halef ile karşılaşıyor. Hayata rasyonel bir yerden bakan Mahir’in gittikçe mistizme, mistik bir yerden bakan Halef’inse şüpheci bir noktaya kaymasıyla oluşan değişim gözler önüne seriliyor.
4- Kelebekler / Tolga Karaçelik
Sundance Film festivalinde “En İyi Film” ödülü alan film; Cemal, Kenan ve Suzan adlı üç kardeşin 30 yıl ayrı kaldıktan sonra, babalarının çağrısıyla Hasanlar Köyü’ne gelişi ve onun öldüğünü öğrenmeleri sonrası yaşananları anlatıyor. Babalarının vasiyeti gereği cenaze töreni için kelebeklerin geliş vaktini beklemek zorunda kalan kardeşler, hem birbirleri hem babaları hem de kendileri hakkında çok şey öğreniyorlar.
5- Put Şeylere / Onur Ünlü
Filmde İstanbul’un Cihangir semtinde yaşayan bir grup sanatçının hayatlarına giren bir el kamerası nedeniyle garip bir hal alan karmaşık ilişkileri, Onur Ünlü’nün birbirinden ilginç karakterleriyle zaman ve mekanla oynadığı deneysel bir anlatıya dönüşüyor.
6- Renksiz Rüya / Mehmet Ali Konar
90lı yılların karanlık politik olaylar örgüsünün ortasında kalan ve annesinin ölümünün ardından içine kapanan Mirza’nın hayatı bir süreliğine evlerine misafir olan Mir Ahmed’le değişiyor. Filmde bir çocuğun yaşama ritmi ve farkındalık kabiliyetiyle anlatılmak istenen hikâye; çocukluk, matem ve hayaller ekseninde gelişiyor.
7- Sofra Sırları / Ümit Ünal
Film bir Anadolu kasabasında hayatını kocasına ve evine adamış bir kadın olan Neslihan’ın bir seri katile dönüşme sürecini anlatıyor. Dışarıdan bakıldığında sevimli, utangaç bir ev hanımı ve iyi de bir aşçı olan Neslihan’ın çevresindekiler bir bir ölmeye başlayınca şehre yeni atanmış, hırslı ve genç bir komiser bu hikâyenin peşine düşüyor.
8- Tuzdan Kaide / Burak Çevik
Berlinale Forum bölümünde dünya prömiyerini yapan film mağarayı andıran bir odada yaşayan otuz yaşlarındaki münzevi bir kadının İstanbul’un ücra köşelerinde, zamandan kopuk ve mekânı belirsiz bir yolculukla ikiz kardeşini arayışını anlatıyor.
9- Yol Kenarı / Tayfun Pirselimoğlu
Filmde fırtınalı deniz ile orman arasına sıkışıp kalmış, açıklanamayan ölümler ve gizemli doğa olaylarının etkisi altındaki bir kasabaya, genç bir adamın çalışmaya gelmesi ve sırtında görülen bir leke yüzünden tüm kasabanın yaşadığı huzursuzluk anlatılıyor. Yaşanan felaketleri Deccal’ın gelişine bağlayan kasabalılar genç adamın da Mehdi olduğuna inanmaya başlıyorlar.
10- Zor Bir Karar / Ender Özkahraman
Film gözüne büyük görünen burnunu takıntı edinmiş ve biriktirdiği parayla estetik ameliyat olma hayalleri kuran Eylem’in, babası ve büyük kardeşiyle birlikte, politik, ekonomik ve duygusal problemlerin yarattığı kaygılarla ve çatışmalar arasında Hakkâri’de geçen yaşamını anlatıyor.
DÜNYA FESTİVALLERİNDEN ÖDÜLLÜ FİLMLER ANKARA’DA!
A Stroy of Chikamatsu
Retrospektif: Kenji Mizoguchi
Çektiği filmlerle yalnızca Akira Kurosawa gibi Japonya’dan çıkan büyük yönetmenlerin değil Jean-Luc Godard, Andrei Tarkovsky gibi ustaların da esin kaynaklarından kabul edilen ödüllü Japon yönetmen ve senarist Mizoguchi’nin A Stroy of Chikamatsu, Venedik Film Festivalinden ödüllü Sansho the Baliff ve Street of Shame ve A Geisha filmleri sinemaseverlerle buluşacak.
Jules et Jim
Anısına
Zombi filmlerinin babası George A. Romero anısına Night of the Living Dead, usta oyuncu Jeanne Moreau anısına, kariyerinin belki de en ünlü filmi François Truffaut’nun yönettiği Jules et Jim, Türkiye Sinemasının duayen oyuncusu Münir Özkul anısına Reha Erdem’in yönettiği ve oyuncunun oynadığı son sinema filmi olma özelliğini de taşıyan A Ay ve Ingmar Bergman’ın doğumunun 100. yılı anısına The Seventh Seal filmlerinin gösterimleri yapılacak.
Easy Rider
Her Daim Genç: 68 Sineması
Festival seyircileri 1968’in 50. yılına atfen yapılan seçkide; Dennis Hopper’ın Altın Palmiyeli, Oscar adayı filmi Easy Rider, Michael Wadleigh’in efsanevi festivalin üç gününü anlatan Oscarlı Woodstock filmi, BAFTA ve Altın Palmiyeli yönetmen Louis Malle’in yine BAFTAlı filmi May Fools, Jean-Luc Godard’ın Viennale onaylı filmi La Chinoise ve Margarethe von Trotta’nın Viennale ödüllü filmi Marianne & Juliane’i beyaz perdede izleme şansı bulacak.
In the Aisles
Komik-i Kıta Avrupa
Berlinale’den iki ödülle dönen Thomas Stuber imzalı In the Aisles, Türk asıllı yönetmen İlker Çatak’ın Hamburg Film Festivalinde yarışan filmi Once Upon a Time... Indianerland, Caye Casas ve Albert Pintó’nun ilahi komedisi Killing God, Hafsteinn Gunnar Sigurðsson’un Viennale çıkışlı filmi Under the Tree, Daan Bakker’ın Rotterdam Uluslararası Film Festivalinden ödüllü filmi Quality Time ve Locarno Uluslararası Film Festivalinden ödüllü Peter Luisi’nin yeni filmi Streaker yer alacak.
Sweet Country
Aktarmasız Avusturalya
Berlinale ve Cannes ödüllü yönetmen Warwick Thornton’nın Toronto Film Festivali ve Viennale’den ödülle dönen filmi Sweet Country, usta yönetmen Peter Weir’in BAFTAlı filmi Picnic at Hanging Rock, Priscilla Cameron’ın AACTA adayı filmi The Butterfly Tree ve Trevor Graham’ın ödüllü filmi Monsieur Mayonnaise gibi Avusturalya yapımı filmler sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.
Los Perros
Uzak Köşeler
Niles Atallah’ın Rotterdam Uluslararası Film Festivalinden ödülle dönen Rey adlı filmi, João Dumans ve Affonso Uchoa’nın Rotterdam ve San Sebastián Uluslararası Film Festivalinden çıkan Araby adlı filmi, Berlinale’den ödüllü Marcela Said’in Los Perros adlı yeni filmi, Fellipe Barbosa’nın Cannes’dan ödülle dönen Gabriel and the Mountain adlı filmi yer alacak.
Miseducation of Cameron Post
Dünya Festivallerinden
Festival her sene olduğu gibi bu sene de dünya festivallerinde gösterilmiş filmlere Ankara’da ev sahipliği yapmaya devam edecek. Dünya Festivallerinden bölümde Rainer Sarnet’ın Tribeca Film Festivalinde jüriyi etkileyen filmi November, Jan Svankmajer’ın son filmi olacağını açıkladığı Insect, Bojan Vuletic’in bol ödüllü Requiem for Mrs. J adlı filmi, Ana Urushadze’nin Locarno Uluslararası Film Festivalinde iki ödül birden kazanan filmi Scary Mother, Matan Yair’in aralarında Toronto Uluslararası Film Festivali gibi önemli festivallerinden büyük beğeni toplayan Scaffolding filmi ve Hlynur Palmason’ın Locarno Uluslararası Film Festivalinden beş ödülle dönen filmi Winter Brothers, bu yıl Sundance Film Festivalinden En İyi Film Ödülü alan Miseducation of Cameron Post, Valeska Grisebach’ın bol ödüllü, Cannes adayı filmi Western ve Jonas Trueba’nın The Romantic Exiles filmlerine ev sahipliği yapacak.
Festivalin çocuk izleyicileri için ise Jonathan Geva’nın senaryosunu yazdığı ve yönettiği fantastik Abulele programda yer alacak.
The Silent Revolution
Berlin Ekspres
Robert Schwentke’nin San Sebastián Uluslararası Film Festivalinden ödülle dönen filmi The Captain, Wolfgang Fischer’ın Berlinale’de üç ödül birden alan filmi Styx, önceki filmiyle Locarno Uluslararası Film Festivalinden ödülle dönen Lars Kraume’nin yeni filmi The Silent Revolution, Philipp Jedicke’nin Berlinale’den çıkma, Peaches, Feist ve Daft Punk gibi gruplarla çalışan Grammyli müzisyen Chilli Gonzales’i anlatan filmi Shut Up and Play the Piano ve Berlinale ana yarışmasından Christian Petzold yönetmenliğindeki Transit yer alacak.
Çirkin Kral’ın Efsanesi
Konumuz Sinema
BAFTAlı yönetmen Bertrand Tavernier’in kendi sinema macerasını belgeselleştirdiği My Journey Through French Cinema adlı filmi, Emiliy Atef’in Romy Schneider’ın son röportajını anlatan Berlinale ana yarışmasından sıcak sıcak çıkmış 3 Days in Quiberon ve Hüseyin Tabak’ın Toronto Uluslararası Film Festivalinde gösterilen ve Yılmaz Güney’i konu alan Çirkin Kral’ın Efsanesi filmleri yer alacak.
Biletler yarışma filmlerinin ve festival seçkilerinin gösterimlerinin yapılacağı Büyülü Fener Sineması Kızılay ile https://www.biletinial.com/ da satışa sunuluyor. Festival programına http://www.filmfestankara.org.tr/29-auff-katalogu/ den ulaşılabilir.
Biletler fiyatları:
11.30 seansları / Kısa ve belgesel filmler (4. salon) 8 TL, öğrenci / öğretmen / 65 yaş üstü 14 TL, tam 17 TL.
Askıda Bilet
TED Askıda Bilet uygulaması ile ücretsiz sinema keyfi yaşatırken,
dileyen herkes askıya bilet bırakabilecek.
Ankara Uluslararası Film Festivaline dair detaylı bilgi için:
medya@www.filmfestankara.org.tr
Tel: (312) 468 77 45
T.G. 10079
Twitter'da AnkaraFF
HABERLER
-
Dünyanın Filmi Ankara Film Festivali’nde!
-
Ankara Film Festivali’nin Biletleri Bugün Satışta!
-
Ankara Film Festivali’nden Kadın Yönetmenlere Özel Seçki: “Bir Kadın Filmi”
-
Ankara Film Festivali’nin 35. Yılına Özel Seçki
-
Ankara Film Festivali’nden François Truffaut Seçkisi
-
Ankara Film Festivali’nin Kısa Filmleri Belli Oldu!
-
Ankara Film Festivali’nde Yarışacak Belgeseller Belli Oldu!
-
Ankara Film Festivali’nin Uzun Film Yarışması Filmleri Belli Oldu!
-
Ankara Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması Jürisi Belli Oldu!
-
Ankara Film Festivali’nin 2024 Afişi Belli Oldu!
- Tümünü Göster