Vişegrad Dörtlüsü klasikleri festivalde!
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle ve Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin yeni ve klasik filmleri bir araya getiren Dünya Sineması bölümünde gösterilecek “Vişegrad Gülümsüyor” seçkisi unutulmaz klasikleri sinema perdesinde seyirciyle buluşturacak.
1300'lü yıllara dayanan ve dünyanın en eski uluslararası işbirliklerinden biri olan Vişegrad Dörtlüsü (V4) ülkeleri Çekya, Macaristan, Polonya ve Slovakya’dan komedi klasiklerini bir araya getiren seçkide, 5 yönetmenden 4 film yer alıyor.
Menzel’den Fábri’ye 4 klasik
Usta Çekyalı yönetmen Jirí Menzel’in Bohumil Hrabal’ın hikâyesinden uyarladığı “The Snowdrop Festival / Kardelen Festivali”, Kersko adlı küçük bir köyde yaşayan insanların günlük hayatları ve ilişkilerine duygusal ve lirik bir bakış getiren etkileyici bir kara komedi.
Slovak yönetmen Frigyes Ban ve Çekyalı yönetmen Vladislav Pavlovic’in birlikte yönettiği 1958 yapımı “St Peter's Umbrella / Aziz Peter’in Şemsiyesi” ise, Macar yazar Kálmán Mikszáth’ın aynı adlı meşhur romanına dayanıyor ve müthiş bir oyuncu kadrosuyla seyirciyi yerel bir efsanenin peşine takıyor.
Polonyalı yönetmen Andrzej Munk’un ikinci filmi de olan ve adını Beethoven’ın 3. senfonisinden alan “Eroica”da, II. Dünya Savaşı sırasında Alman işgali altındaki Polonyalıların 63 gün boyunca Nazilere direndiği 1944 Varşova Ayaklanması'nın ardından yaşananlar anlatılıyor. Martin Scorsese’nin de en sevdiği filmlerden biri olduğunu söylediği 1958 yapımı klasik, Mar del Plata Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanmıştı.
“Requiem / Ağıt”, “Az Ötödik Pecset / Beşinci Mühür”, “Magyarok / Macarlar” gibi klasikleriyle tanıdığımız Macar sinemacı Zoltán Fábri’nin en meşhur filmlerinden “Profesör Hannibal”, 1930'larda Amiral Miklós Horthy'nin faşist yönetimi altındaki Macaristan’da geçiyor ve bir lisede Latince öğretmeni olarak çalışan Béla Nyúl’un başına gelen trajikomik olayları işliyor. Özellikle başroldeki Erno Szabo’nın oyunculuğuyla da unutulmazlar arasına giren 1956 yapımı film, 2000 yılında eleştirmenlerce “20. Yüzyılın En İyi Macar Filmleri”nden biri seçilmişti.
%50 kapasite gözetilecek
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 31. Ankara Uluslararası Film Festivali, 3-11 Eylül 2020 tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda yapılacak. İzleyicilerin kendilerini güvende hissedecekleri koşullarda ve Covid-19 tedbirlerinin alınacağı salonlarda yapılacak gösterimler, %50 kapasitede izleyici gözetilerek gerçekleşecek.
Twitter'da AnkaraFF
HABERLER
-
35. Ankara Film Festivali’nin kazananları belli oldu!
-
35. Ankara Film Festivali’nde son iki gün
-
Ankara Film Festivali’nde yarışma heyecanı hızlandı
-
Ankara Film Festivali’nde dün: “Döngü”, “Fidan” ve “Gülizar”
-
Ankara Film Festivali’nde kısa, belgesel yarışma ve Kino 2024 heyecanı yaşandı
-
Ankara Film Festivali’nden 35. Yaşa ‘merhaba’
-
Dünyanın Filmi Ankara Film Festivali’nde!
-
Ankara Film Festivali’nin Biletleri Bugün Satışta!
-
Ankara Film Festivali’nden Kadın Yönetmenlere Özel Seçki: “Bir Kadın Filmi”
-
Ankara Film Festivali’nin 35. Yılına Özel Seçki
- Tümünü Göster